Remvloeistof verversen

Remvloeistof

Met Bosch-remvloeistof van Bosch Car Service Naecon remt u altijd veilig en zeker

 

De enkele keer dat u onder de motorkap van uw wagen kijkt, is waarschijnlijk om olie te peilen of het ruitensproeierreservoir bij te vullen. Veel meer is ook niet nodig, want de monteurs van  Bosch Car Service Naecon in Bredene nemen tijdens een onderhoudsbeurt al die andere controles voor hun rekening. Zoals het niveau en de kwaliteit van de remvloeistof.

Remvloeistof neemt water op

 

Is dat nodig dan, controle van de remvloeistof? Voor een optimale werking van de remmen, moet deze vloeistof inderdaad periodiek worden ververst. De richtlijnen hiervoor staan in het instructieboekje of servicepaspoort van uw auto. Remvloeistof is hygroscopisch, wat wil zeggen dat het water opneemt. Hierdoor gaat de kwaliteit van de remvloeistof achteruit. Ook kan er roestvorming in het remcircuit ontstaan en onder extreme omstandigheden, bijvoorbeeld bij hard en langdurig remmen tijdens een afdaling, kan het zelfs leiden tot ‘vapour lock’. Dit betekent dat de remvloeistof gaat koken, waardoor het rempedaal sponzig aanvoelt of zelfs tot de bodem kan worden ingetrapt.

 

Periodiek verversen

 

Heeft u uw wagen in onderhoud bij Bosch Car Service Naecon, dan wordt uw remvloeistof regelmatig gecontroleerd en periodiek ververst. Moderne wagens zijn uitgerust met remsystemen die steeds hogere eisen stellen aan de remvloeistof. Er wordt steeds meer remkracht gegenereerd en voor moderne veiligheidssystemen als ABS- en ESP® is een remvloeistof nodig die razendsnel door het remsysteem kan worden gepompt, zonder oververhit te raken.

 Liquide de frein Bosch dans la main d'un mécanicien

Hoogwaardige Bosch-remvloeistof

 

Bosch is bedenker en ontwikkelaar van dergelijke veiligheidssystemen en ontwikkelde ook een eigen remvloeistof die aan de allerhoogste kwaliteitseisen voldoet: de Bosch ENV4 en ENV6. Ze werden speciaal ontwikkeld voor de moderne, veeleisende remsystemen van tegenwoordig. Bij lage temperaturen munten ze uit in vloei-eigenschappen en tegelijk hebben ze een hoog kookpunt. Hierdoor kunt u ook onder extreme omstandigheden veilig blijven remmen. De ENV4 en ENV6-remvloeistof hebben uitstekende smerende eigenschappen en zijn roestwerend. Welke voor uw wagen de meest geschikte is, adviseren onze werkplaatsreceptionist en monteurs u graag.

 

Team bosch car service

Uw auto is bij Bosch Car Service in goede handen